Zocorsweb

De waarheid van dag tot dag

Login Formulier

Wie is online

We hebben 7 gasten en geen leden online

Kickasstorrents stapt over naar .ph domein

KickAss TorrentsKickasstorrents stapt over naar .ph domein uit angst voor blokkering.

Als gevolg van de gebeurtenissen met betrekking tot domeinnaam blokkeringen door het Amerikaanse ministerie van justitie (DOJ) en de Immigration and Customs Enforcement (ICE) die vorig jaar gestart zijn met een verontrustende inzet in 2011, heeft KickassTorrents, één van de meest populaire file-sharing websites in de wereld aangekondigd haar .com domein binnen twee weken te verwijderen en naar de Philippijnse .ph extensie te verhuizen. De site wordt nu reeds omgeleid naar deze link, het .com domein verdwijnt zoals gezegd dus binnen twee weken.

KickassTorrents volgt hiermee het voorbeeld van andere bekende torrent sites die zochten naar oplossingen om de veiligheid voor zichzelf te verzekeren door hun toevlucht te nemen tot alternatieve domeinen, of zelfs preventief verhuisde naar niet door Amerika gecontroleerde domeinen om ervoor te zorgen dat ze niet worden geblokkeerd, het is deze dagen namelijk de normaalste zaak van de wereld dat de Amerikaanse autoriteiten zonder waarschuwing of proces een website blokkeren de ze niet welgevallig is.

“Het is geen geheim dat vandaag de dag alles met betrekking tot torrents veel warme attentie van verschillende organisaties krijgt. Dus voor de veiligheid van onze gebruikers en om het netwerk van KickassTorrents veilig te stellen zullen we binnenkort het beveiligde .com adres moeten opgeven,” is op het blog van de website te lezen.

Het lijkt erop dat de huidige aanpak zeer geprezen wordt door het Amerikaanse congres als een afschrikkende anti-piraterij maatregel en een nieuwe manier van werken. Een verdergaand wetsvoorstel naar aanleiding van de blokkering van domeinen wordt momenteel behandeld om de blokkering te kunnen handhaven (zowel Democratische en Republikeinse leden lijken te het voorstel te ondersteunen), ongeacht de twijfelachtige resultaten die het kan brengen.

Zo blijkt deze nieuwe add-on voor FireFox toch niet voor niets, en zal zich zeker de komende periode kunnen bewijzen. Hoewel dat voor de Eurpeese gebruikers niet echt veel invloed zal hebben, is het overwegen van deze add-on voor FireFox en Google Chrome toch een aanrader.


U bent helaas niet bevoegd om reacties te plaatsen!

Wilt u reageren op een artikel registreer u dan, u bent van harte uitgenodigd om aan discussies deel te nemen.

Zoeken

Enquête

Zal TPB ooit verdwijnen?