Zocorsweb

De waarheid van dag tot dag

Login Formulier

Wie is online

We hebben 15 gasten en geen leden online

Piraterij bij BREIN en corruptie bij Buma/Stemra

Buma Stemra_logoAuteursrechtenorganisatie Buma/Stemra is weer in opspraak geraakt. Een bestuurslid zou misbruik maken van zijn positie. Dat onthult Pownews.

Bestuurslid Jochem Gerrits bood aan te bemiddelen in een conflict tussen componist Melchior Rietveldt (MBR Producties) en de organisatie. Rietveldts muziek zou zonder zijn medeweten door Buma/Stemra zijn gebruikt op tienduizenden dvd's en in bioscopen, waardoor hij recht meent te hebben op minstens een miljoen euro.

In de uitzending van Pownews van woensdag avond was een telefoongesprek te horen tussen de financieel adviseur van Rietveldt en Gerrits. Daarin bood Gerrits aan het probleem bij de eerstvolgende bestuursvergadering aan te kaarten, in ruil voor 33% van het bedrag dat Rietveldt uiteindelijk krijgt. Volgens Pownews verblijft Jochem Gerritsen momenteel in het buitenland en is hij niet bereikbaar voor commentaar.

De PVV heeft het corruptie schandaal inmiddels opgepakt en wil dat bestuurslid Jochem Gerrits van Buma/Stemra wordt ontslagen. De PVV heeft met verbijstering gereageerd op de uitzending. Kamerlid en woordvoerder Louis Bontes: "Hieruit blijkt dat er bij Buma/Stemra niet alleen zakkenvullers werken die twee keer de Balkenende-norm verdienen, maar ook nog lieden die corrupt zijn tot op het bot. Volgens de PVV moet deze man ontslagen worden en dient onderzocht te worden of deze malversaties op brede schaal bij Buma/Stemra voorkomen."

De PVV pleit er samen met D66 voor om Buma/Stemra onder toezicht te stellen van de Autoriteit Consument en Markt. Buma/Stemra heeft vanochtend het opstappen van Gerrits bekendgemaakt. Als reden werd gegeven dat zijn integriteit ter discussie staat. Maar wordt hier de aandacht niet afgeleid van het ware probleem? Het was stichting BREIN tenslotte die datgene doet waarvoor vele andere forse schadevergoedingen hebben moeten betalen. ja zelfs celstraf hebben gekregen. 

Het zou een logisch vervolg zijn wanneer het clubje van BREIN strafrechtelijk wordt vervolgd, nu zijn ze ijzingwekkend stil en laten de storm volledig op het bordje van de corrupte en verotte Buma/Stemra vriendjes liggen. We zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen, en wie er tegen BREIN zal gaan optreden. Er moet natuurlijk wel eerst aagifte gedaan worden van piraterij en het illegaal kopieren van auteursrechtelijk materiaal. Een schone taak voor Melchior Rietveldt.


U bent helaas niet bevoegd om reacties te plaatsen!

Wilt u reageren op een artikel registreer u dan, u bent van harte uitgenodigd om aan discussies deel te nemen.

Zoeken

Enquête

Zal TPB ooit verdwijnen?